13 travnja 2015

EVROPSKO JUNIORSKO U18 RAGBI PRVENSTVO

BOSNA I HERCEGOVINA DRUGA U GRUPI  



ANDORA LA VELA, 12.aprila – Juniorska U-18 ragbi reporezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto u 'grupi D' na ovogodišnjem Evropskom ragbi prvenstvu, koje se igralo u Andori La Vela, i potvrdila da se radi o novoj talentovanoj generaciji mladih bosansko-herecegovačkih  ragbijaša.


Prema nezvaničnoj rejting listi juniorskih reprezentacija u Evropi sa ovim rezultatom mladi ragbi Zmajevi bi trenutno trebali biti na 23 mjestu, što je ogroman napredak.


Reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je tri pobjede nad Izraelom 10:5, Bugarskom 17:6, i Maltom 17:5, dok je poražena samo od 'domaćina' Andore rezultatom 16:10.

       Prva u grupi je Andora sa 12 bodova, i ona će naredne godine igrati u 'C grupi', druga je Bosne i Hercegovina deset bodova, treća je Bugarska sa osam, četvrta je Malta sa šest bodova i peti Izrael sa četiri boda.  

       
 Poene za naš tim postigli su Nikola Đurić i Vedad Garanović po deset, Armin Čerim sedam, a Stanković, Topčić, Kubat, Kemal Čerim i Mrkaljević po pet, te Begić dva poena.

        
Za selekciju Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu nastupaju Wernes Tutmić, Muhamed Kadrić, Dejan Stanković, Almas Dedić,  Ljubinko Gojković,  Muhamed Mrkaljević, Nikola Đurić, Vedad Garanović, Meho Tanjić, Armin Čerim, Stipe Baković, Semir Topčić, Haris Begić, Jasmin Kubat, Amer Sinanović, Miloš Katanić, Mehmed Fetić, Vedad Čurić, Kemal Čerim, Namik Mahmić i Amir Strika. U stručnom štabu juniorske reprezentacije bili su selektor Safet Čerim, pomoćni trener Adnan Hamzić, ljekar Kasim Spahić i fizioterapeut Nesib Šarić.


Na put od 1900 kilometara do Andore mladi Zmajevi su, usljed nedostatka finansijskih sredstava, putovali autobusom agencija „Gold turs“ iz Zenice, koja ih je kreditirala za ovo putovanje. (enb)







**